Wadden Tide - Shadows in Sand

The poster for Wadden Tide 2023 "Shadows in Sand" is made by local Blåvand artist Agnete Brinch

Hvad er Vestkystkultur? Ifølge kunstneren Agnete Brinch er vestkystkulturen først og fremmest vigtig, fordi det er rødder, kulturarv og mennesker. Det er vesterhavskulturen, der giver både ro og dybde i kunsten. Det er et stærkt fundament at stå på som kunstner. 

Vestkystkultur er for mig noget af det vigtigste. Fordi det både er mine rødder, min kulturarv, det er menneskene, det er naturen, og det er Vesterhavet. Det er et godt mix til som kunstner at finde roen, dybden og finde tilbage til ens rødder.

Agnete Brinch har eget værksted i Blåvand, og det var en drøm, der gik i opfyldelse, da hun gik kunstens vej. Den rejse hun selv har været på har også givet anledning til at komme med et godt råd til andre, der har drømme, der skal udleves og ekseveres. 

"Tag et skridt ad gangen og ikke tænke på, at det er uopnåeligt. Tag et skridt ad gangen hver dag og tag drømmen i små bidder. Så er du der lige pludseligt, og det er fantastisk"

Der er ingen tvivl om, at det kræver mod at følge sine drømme. Derfor har Agnete Brinch taget fat i en række mennesker, som hun kan se har været modige. Dem kan hun spejle sig i og blive inspireret af og til sidst ender det som værker, der har været igennem en kreativ proces hos Agnete Brinch. 

"Jeg studerer mod, og jeg bliver lidt mere modig selv, hver gang, jeg snakker med et modigt menneske"

Kunstner Agnete Brinch på hendes værksted

VESTKYSTKULTUR - Kunst og Kulturarv

Mød kunstneren Agnete Brinch

Photo: Morten Fog

Agnete Brinch is not only a visual artist who has achieved both national and international recognition. She is also the co-organiser of the exhibition and has her artistic work in her own workshop in Blåvand. It is from her hand that we have "Shadows in sand", which is the signature poster for "First There Is A Mountain". An image that is in line with her major art project WOMEN CHANGING THE WORLD, which supports the UN Sustainable Development Goals on gender equality. The large collection of portraits features both historical and contemporary female role models such as Karen Blixen, Anna Ancher, Susanne Brøgger and Magrethe Vestager. The poster "Shadows in Sand" can be purchased in her workshop shop in Blåvand.

Mere Vestkystkultur

Hvad er Vestkystkulturen? Det er stedbundne, lokale oplevelser, som er værd at køre efter. En uniqueness og drivkraft, som bunder i de givne forhold og ambitionen om at skabe noget ”herude vestpå”.  I serien herunder er det lokale, der sætter ord på, hvad vestkystkulturen er for dem. Du kommer både tættere på dem og alt det, der gør Vesterhavet og vores område til noget helt særligt.

”Don’t be a tourist. Be an explorist.”

Daniel Omhu
West Coast culture - Recycle with OMHU
Merete Vigen - Vestkystkultur - Vandring
West Coast culture - Nature and culture